D.I.Y ♥ Fra bukse til skjørt

Jeg har lenge sett etter det perfekte olaskjørtet, men ikke funnet akkurat det jeg vil ha. Da jeg var på ferie i New York i sommer fant jeg en Levi's bukse på salg i en veldig fin farge. Jeg kjøpte den med planer om å gjøre den om til et skjørt.

Å sy en bukse om til et skjørt er ikke veldig vanskelig. Du trenger en sterk symaskin som tåler å sy i olastoff og en god saks, og gjerne en shorts eller skjørt du liker lengden på som mal. Du kan også måle øsnket lengde.
Jeg liker at mine skjørt starter i livet så derfor kjøpte jeg denne buksen som er høy i livet. Liker du at skjørtet starter på hoftene kan du bruke en bukse som er mid-rise eller low-rise.

Dette gjør du:

1. Start med å brette buksen og eventuelt shortsen eller skjørtet du bruker som mal i to. Dersom du vil måle ønsket lengde så gjør du det. Legg malen oppå buksen og legg dem kant i kant sånn som på bildet under.


 

2. Klipp så ett par cm nedenfor kanten sånn at du ikke risikerer at den blir for kort.


3. Så klipper du langs sømmen innerst ved buksebena sånn at den går fra shorts til starten på et skjørt. Når du har gjort det så prøver du den og se om du vil klippe til lengden.
 

4. Deretter klipper du sånn som vist på bildet under, både foran og bak.


5. Brett så den ene siden over den andre sånn som på bildet. Dette gjør du både foran og bak. Fest med knappenåler og sy over den eksisterende sømmen med en tråd i liknende farge.

6. Når du har sydd ferdig kan du vaske skjørtet i ca 1 time i vaskemaskinen på 40º for å få en rufsete kant neders. Ønsker du ikke dette kan du brette inn kanten nederst og sy en dobbel søm.

Tada!
Da er skjørtet ferdig og du kan style den med hva du enn vil, for olaskjørt passer til alt (nesten) ;)


Om det er noe du lurer på så er det bare å spørre i kommentarfeltet under. Lykke til!

#diy #bukse #skjørt #levis #design #mote #fashion #gjørdetselv
  

Tonje Pettersen
Så stilig, og enkelt! :)
12.08.2017, 17:27
URL: http://topee.blogg.no

Hei, du har nå kommet til min blogg. Her kan du finne interiør-inspo, DIY tips, se bilder jeg har tatt med mitt Canon 6D kamera og lese om livet mitt. Jeg har en bachelor grad i interiørdesign fra London, men jobber for øyeblikket i Heftyes Barnehage i Oslo

Kategorier


ArkivAnnonser
hits